5 идеи за уикенд СПА почивка през зимата на крачка от столицата

0
3669

Тихо се сипят първите снежинки и нежно галят бузките пак. Какво по-хубаво от горещ басейн с минерална вода в студения зимен ден! Чудите се къде да избягате за уикенда след напрегнатата работна седмица в града? Ето нашите предложения за релакс в гореща минерална вода само на хвърлей място от забързаната столица, достъпни не само лятото, но и през зимата на 2018 г.

1. Сапарева баняСапарева баня

Знаете ли,че в подножието на Рила планина извира най-горещият гейзер в Европа. Задължително си щракнете едно селфи до гейзера в Сапарева баня, но внимавайте – температурата на водата е над 100 °C! Ако сте любител на ските знаете, че той се намира и само на петнайсет минути с кола от ски курорта Паничище. Какво по-добро от идеята да отпуснете мускули в горещата вода след цял ден спускане по пистите. Гарантирано всяка мускулна треска изчезва за часове. Подкрепете се с червено винце, мезе и домашна ракия в местните кръчми и доброто прекарване е гарантирано!

2. Пчелински минерални баниПчелински минерални бани

Слабопопулярният курорт до Костенец дължи името си на множеството крилати насекоми в околността, но за щастие през зимата осите и пчелите са в покой, така че без притеснение от ожилване може да се наслаждавате на топлата вода. В околността може да направите разходка и до Костенския водопад, а ако не обичате големите хотели, винаги може да се уедините в някоя от къщите за гости, които също има собствени басейни с гореща минерална вода.

3. Долна баняХотел Никол в Долна Баня

Шопите казват, че от Искъро по-дълбоко нема, но ако не сте от смелчаците, които искат да проверят истинността на това твърдение, спокойно може да отскочите до другата страна на язовира, където се намира с. Долна баня. Там детският басейн е само 50 см и спокойно може да оставите малчуганите да се пързалят по ролбата на воля без притеснения. Водата е гореща 64⁰С и я прави идеална за отпускане на нервите и гърба.

4. Панчарево
Обществената баня край Панчаревското езеро

Когато си в Рим, прави като римляните. Обществената баня край Панчаревското езеро е построена още в римско време и съвсем не е за подценяване. Освен двата големи басейна, банята предлага лечебни процедури, масаж, както и индивидуални вани. От няколко години освен закритата баня, има и целогодишно работещ открит топъл минерален басейн с воден бар. Не забравяйте обаче да си вземете и хавлията, защото до съблекалните се стига по пътека на открито.

5. Белчински минерални баниСПА хотел Белчин Гардън

На час път с кола от София се намира с. Белчин и Белчинските минералните бани. Тук се отглеждат и раждат най-вкусните компири (картофи) в Самоковско. Белчин засега разполага с три комплекса с минерални басейни, един от тях – Белчин Гардън Спа работи целогодишно, което го прави идеален за зимен уикенд на открито с гореща вода.
Освен топлите извори районът предлага отлични условия за разходка и семейна почивка. В Белчин се намира късноантичната крепост Цари Мали град, реставрирана и отворена за посетители от 2013 г. Изкачете се до върха на крепостта с фуникуляр (релсов панорамен асансьор, от който се разкрива изглед към долината) или си направете разходка по една от екопътеките, минете по въжения мост в гората.

Виж нашите топ оферти свързани със статията:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here